zapada

A dat prima zăpadă prin Moldova, chiar și pe la Cluj am văzut, și bineînțeles că drumurile au fost paralizate. Eu nu înțeleg ce trebuie să se întâmple în țara asta astfel încât cei care conduc orașe și județe să fie pregătiți pentru iarnă atunci când vine iarna. An de an, autoritățile sunt luate prin surprindere de zăpada care cade iarna, ca și cum ar fi ceva foarte anormal să ningă iarnă. Bă frate, dacă ar ninge în iulie ai putea să fii surprins de ninsoare dar în luna noiembrie? Cum dracului să fii luat prin surprindere de iarnă iarna?

Am mai văzut și eu ninsori în Suedia, în Norvegia, țări care de când se știu au probleme cu ninsorile. Nici acolo nu este raiul de pe pământ în momentul în care precipitațiile sunt mai abundente, dar nu se blochează drumurile zile întregi ca în România.  În țările civilizate, la conducere ajung probabil oameni competenți, nu niște analfabeți cărora le curge scuipatul din gură de prostie și care nu se gândesc decât cum să fure mai mult și cum să ia comisioane mai mari. Este de-a dreptul stupid ce se întâmplă an de an în România, aceeași placă aceeași poveste.

Nu cred că va reuși cineva vreodată să schimbe miserupismul și prostia asta ordinară din România, din păcate. Și peste 20 de ani autoritățile vor fi luate prin surprindere, nici peste 20 de ani nu vom avea niște drumuri practicabile pe timp de iarnă. Am spus de multe ori faptul că țara asta nu se mai face bine vreodată și sper să mă înșel, dar la cum sunt luate autoritățile prin surprindere an de an de zăpada care se așterne iarna pe carosabil, slabe șanse.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *