Am fost ieri pe la Profi și de sete m-am lipit de o sticlă de Coca Cola la 0.5 litri. Am ajuns la casa de marcat unde am constatat cu stupoare faptul că acea sticlă a costat nici mai mult nici mai puțin de 6 lei și 10 bani. Cu vreo 2 lei mai puțin decât o sticlă la 2 litri. Prețurile au luat-o razna în România, cred că la unele produse au întrecut țările occidentale. Problema e că România are prețuri ca afară și salarii ca în Africa, adică de 4-5 ori mai mici ca-n Germania, Franța, etc.

Unul dintre motivele pentru care prețul unei sticle de Cola a trecut de 1.2 euro în România este și acea garanție de 50 de bani pe care vrei nu vrei, trebuie să o achiți atunci când cumperi băuturi în România. Evident sunt bani pierduți pentru că nimeni nu se mai duce cu sacii cu sticle să-și recupereze banii de la magazin. Oamenii abia au unde să pună un coș de gunoi normal în casă, d-apăi ditamai sacul cu sticle goale. Mai consumă și benzina apoi să-l ducă la reciclat, asta în cazul în care are mașină. Dacă nu are mașină, nu știu cum procedează, merge de 10 ori cu o plăsuță mai mică?

Curios unde se va ajunge cu aceste prețuri în una dintre cele mai sărace țări din Uniunea Europeană. Ar trebui să existe niște reguli de protecție socială venite din partea Guvernului, însă este clar că nu interesează pe nimeni. Dacă interesa pe cineva nu ar fi existat această garanție de 50 de bani implementată fix acum când toate s-au scumpit ca naiba.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *