anaf

Astăzi la ANAF…

Am fost să întreb dacă sau ce mai e de plată la PFA. Adică la stat. Pe 2017.

Ghişeul 13 – de unde luam de obicei asemenea informații. După ce stau la coadă, mi se spune că de acolo nu se mai pot obține aceste informații. Să merg la Ghişeul 14.

(Evident, în sediul ANAF nu există niciun fel de afișaje/foi/înscrisuri, după care să te ghidezi direct către ghișeul corespunzător, capabil să-ți ofere informațiile de care ai nevoie)

Ghişeul 14 – coadă. Ajung acolo şi mi se spune că sunt de plată vreo 2500 lei, ceva la pensii. Întreb şi eu ca omul “De unde până unde? Din ce an?”. Mi se răspunde:

„- Nu ştiu. Colegele mele sunt cu aceste date. Întrebați la ele.” Şi funcționarul care mă întrebase mai devreme dacă sunt rudă cu pugilistul Ciocan, face din cap către Ghişeul 15.

Ghişeul 15 – coadă. Întreb de unde sunt cei 2500 lei de plată. Nu că nu ar trebui să nu fie, dar să ştiu şi eu ce şi de când plătesc. Surpriză. Mi se spune : “Nu ştiu. Nu pot să văd în sistem de unde sunt cei 2500 lei. Mergeți sus la doamna Carmen. Ea vă poate spune…”

Vă dați seama că nu am mai urcat la nicio doamnă Carmen. Luasem deja 3 cozi la 3 ghișee fără să aflu şi eu de unde sunt acei bani de plată.

Cred că doar la noi ți se poate cere să plătești o anumită sumă fără să ți se spună pentru ce anume. Sau să stai la 4 cozi timp de 2 ceasuri doar ca să afli de unde vine suma asta.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *