Becurile cu LED – utilitate sau moft modern?

Becurile cu LEDCred că sunt ceva ani buni de când vedem prin rafturile hipermarketurilor acele becuri destul de scumpe, intitulate becuri cu LED. Mereu ne uităm la ele și deși nu le-am încercat niciodată, suntem tentați să spunem că sunt o prostie inventată de șmecheri, fără beneficii reale, prostie care are ca scop păcălirea noastră a consumatorilor. Oare așa să fie?

Ei bine, nu. Becurile cu LED au fost chiar premiate cu Nobel și sunt din punctul meu de vedere o invenție mai mult decât revoluționară. Beneficiile acestor becuri LED sunt multe așa că prețul puțin mai mare față de un simplu bec economic ori cu halogen este justificat. De fapt, nimeni în lumea asta nu o să-ți ofere multe beneficii de bani puțini. Calitatea costă, la fel și oportunitatea de a economisi.

Becurile cu LED se pot cumpăra în ziua de azi de peste tot dar cele mai bune oferte le veți găsi online. Există magazine precum magicled.ro specializate în asemenea nișe prin intermediul cărora veți lua contact direct atât cu diversitatea cât și cu prețul mai mic față de hipermarketuri sau magazine de bricolaj. De asemenea, brandurile sunt mai calitative online.

Becurile cu LED nu sunt un simplu moft modern iar în cele ce urmează vom discuta un pic despre cele mai importante beneficii ale acestei invenții. Cel mai important aspect se leagă evident de economie. În România, cea mai săracă țară din Uniunea Europeană se plătește cel mai scump curent electric așa că oamenii sunt preocupați în mod direct de economie. Există becuri LED cu o capacitate cuprinsă între 4 și 40w.

După economie, cel de-al doilea aspect important legat de becurile LED este rezistența. Becurile LED funcționează uneori chiar și peste 50.000 de ore și de ars, se ard foarte greu. Știu că multă lume nu vrea să le încerce pentru că nu au o instalație electrică bine pusă la punct acasă, le este frică să cumpere becuri scumpe. Ei bine, în cazul în care aveți o instalație electrică serioasă acasă, veți constata că timpul va trece și voi veți uita când anume ați montat acele becuri economice.

În linii mari acestea sunt cele mai importante două aspecte ale becurilor LED: economia și durabilitatea. Costă într-adevăr un pic mai mult dar în timp, vor aduce cele mai mari avantaje.

Leave a Reply