Ce cadou e mai potrivit? Un joc educativ sau un iPhone?

Copiii din ziua de azi sunt destul de privilegiați de dezvoltarea societății în sine pentru că au atât de multă tehnologie în jur, și diversitate. Părinții nu au nici o problemă în a găsi cadouri pentru cei mici, nu sunt nevoiți să le confecționeze cum erau nevoiți părinții noștri în anii 90.

Astfel, apare inevitabil întrebarea dacă e bine să faci cadou unui copil tehnologie? Oricum au calculatoare și laptopuri, mulți cred că s-au întrebat ce e mai bine să dăruiești: un iPhone sau jocuri educative pentru dezvoltarea creativității copiilor.

Din punctul meu de vedere, cei mici nu ar trebui niciodată să primească tehnologie scumpă. Știu că există foarte mulți copii de maxim 10 ani care au iPhone de 4000 de lei și sincer să fiu nu am o părere prea bună despre părinții lor.

Mi-e greu să cred că cei părinți sunt cinstiți, dacă ar fi, ar știi să-și educe copilul și fără să stârnească invidie în jurul lui pe la școală sau pe unde iese pe la joacă cel mic. Da, nu mi-e rușine să spun, părinții care dăruiesc iPhone unui copil de 8 ani, nu știu să-l crească. Acel copil va ajunge un arogant, un îngâmfat, un egoist și toate cele pentru că are ce alții n-au.

Părinții ar trebui să dăruiască jucării pentru copii Educlass. Sunt niște jocuri educative care au menirea de a dezvolta imaginația, creativitatea și spiritul independent al celui mic. iPhone ce face? Nimic dintre acestea, din contră, ajută copilul să devină egoist și lăudăros.

Eu unul dacă aș avea copil nu cred că l-aș lăsa la joacă alături de copiii de bani gata pentru că ar căpăta apucături aiurea de la ei. L-aș lăsa să se joace numai lucruri inteligente ori sociale. Păi noi când eram mici nu aveam iPhone sau tehnologie dar aveam prieteni.

În ziua de azi, copiii au jucării scumpe sub formă de iPhone sau iPad cu care se joacă de unii singuri prin dormitoare, nu știu să-și mai facă prieteni. Și nici nu cred că vor să-și facă, se mulțumesc cu ceea ce primesc de la părinți drept cadou și nu mai simt nevoia de a socializa în realitate. Au Facebook.

Leave a Reply