Bitcoin

BitcoinCa să pui mâna pe Bitcoin, cea mai scumpă criptomonedă din lume în acest moment, ai două variante. Ori faci pe minerul și te apuci să sapi virtual după ea, fie te apuci să o cumperi și să o tranzacționezi.

Da, în ziua de azi ai un preț Bitcoin cash destul de bun comparativ cu ce se întâmpla în urmă cu 2-3 ani. Astăzi există entități 100% românești de la care poți cumpăra această criptomonedă prin diverse forme.

Atât minatul cât și specula au dezavantaje. Vom discuta în cele ce urmează despre aceste aspecte destul de noi pentru unii dintre dumneavoastră.

Minatul Bitcoin –  se face numai prin intermediul unor aparate dedicate, nu se poate cu placa video asemenea Monero sau Ethereum. Aceste aparate evident, costă o grămadă de bani și atunci când Bitcoin își schimbă algoritmul, cam rămâi cu ele în brațe. De asemenea acestea sunt mari consumatoare de energie electrică, zgomotoase, etc. Ca să faci bani cu minatul de Bitcoin trebuie să te miști foarte repede și să fii bine informat în ceea ce privește schimbarea algoritmului. Profitul este evident mai mare când minezi, dacă te miști repede și ești un pic isteț.

Specula Bitcoin – aici se fac mai puțini bani pentru că puțini sunt cei care își permit să investească bani mulți în așa ceva. Să nu uităm că 1 BTC = 4500 dolari în ultima vreme ceea ce ne face să ne dăm seama că tranzacționarea, specula de Bitcoin nu este pentru oricine. Ca să faci bani din tranzacționare trebuie să ai ceva bani în buzunare. Totuși, din moment ce Bitcoinul este divizibil, puteți cumpăra 1/10 BTC dacă atât vă permiteți și să porniți de la mai puțin. Puteți cumpăra alte criptomonede de acești Bitcoin care nu pot fi cumpărate cu bani și așa mai departe.

În ambele cazuri există un risc major și anume acela de a scădea Bitcoin-ul. După cum spuneam mai sus, astăzi 1 BTC – 4500 de dolari dar să nu uităm că anul trecut această criptomonedă ajunsese pe la 20.000 de dolari. O cifră astronomică dacă mă întrebați pe mine.

Cei care au cumpărat BTC cu 1000 de dolari și au vândut cu 20.000 atunci, oameni s-au făcut. Dar la fel de bine, Bitcoinul poate să scadă la 45 de dolari. Nu există nicio siguranță la nivel de piață crypto așa că, rămâne la alegerea voastră dacă alegeți să vă băgați sau nu.

Cel mai bun sfat pe care o să-l auziți legat de aceste tranzacționări este următorul: fiecare să investească în monede virtuale o sumă de bani după care să nu plângă dacă o pierde. Care este exact suma respectivă de bani, rămâne să vă gândiți voi și să concluzionați.

Așa cum foarte multă lume s-a îmbogățit din aceste criptomonede, la fel de multă lume a pierdut foarte mulți bani fie din cauza lăcomiei, fie din cauza lipsei de informație.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *