link building

Campaniile de link building sunt foarte importante in procesul de optimizare a site-urilor pentru motoarele de cautare. Exista mai multe moduri prin care pot fi obtinute linkuri de cea mai buna calitate pentru site-ul optimizat si se recomanda apelarea la metode white hat care sa nu afecteze pe termen lung indexarea site-ului si pozitionarea acestuia, si care sa nu se finalizeze cu penalizarea paginii web.

Scopul campaniilor de link building este cresterea autoritatii domeniului si paganilor interne ale unui site, autoritatea fiind unul dintre criteriile de pozitionare a unui site in cautari. Gasirea celor mai bune linkuri este o activitate destul de problematica in cele mai multe situatii si webmasterii sau echipele de SEO pot intampina dificultati.

Exista mai multe metode prin care se pot obtine linkuri in campaniile de link building la costuri rezonabile.

Publicarea de comunicate de presa

Exista mai multe site-uri de comunicate de presa precum www.ecomunicate.ro unde pot fi publicate noutati sau lansari de produse pentru o anumita afacere, iar in cadrul textului poate fi inserat un link catre site-ul firmei sau catre o pagina a acestuia. In functie de dimensiunile comunicatului, uneori sunt acceptate chiar doua sau trei linkuri, conform cu politica fiecarui site de comunicate de presa. Pretul pentru publicare este de cele mai multe ori mic, iar pe unele site-uri in conditii specifice se poate accepta chiar publicarea gratuita.

Pe langa avantajul de a obtine un link de calitate, aceasta metoda ofera si un numar suplimentari de vizitatori pentru ca un numar foarte mare de persoane vor intra in contact cu articolul publicat, iar cei interesati, vor urma linkul pentru a ajunge pe site in scopul de a gasi mai multe informatii.

Publicarea unui continut de calitate pe propriul site

Astfel tehnicile de SEO on page pot influenta zona de SEO off page. Daca un site are continut de cea mai buna calitate, documentat si care ofera informatii noi sau prezentari inovatoare ale informatiilor, acesta poate fi citat de alte site-uri si publicatii online. Este important ca intreg continutul elaborat de echipa de SEO sau de content writer sa aiba legatura cu domeniul afacerii, sa ofere informatii utile si sa aiba o prezentare a informatiilor intr-un mod cat mai accesibil cititorului.

In texte pot fi incluse liste, infografice, materiale video reprezentative, tutoriale si ghiduri, iar fiecare articol trebuie documentat pentru ca toate informatiile sa fie reale si cat mai actuale, pentru ca o astfel de abordare sa aiba succes.

Publicarea de articole pe bloguri din aceeasi nisa

Aceasta metoda a fost utilizata inca de la aparitia blogurilor, dar se recomanda atentie. De cele mai multe ori blogurile nu au o autoritate foarte mare, iar cele care o au practica preturi foarte mari pentru publicarea unor articole. De cele mai multe ori este mai rentabil sa fie publicate comunicate de presa decat articole pe blocuri tocmai din cauza acestor detalii. Un link provenit de pe un site cu o autoritate mica nu va avea efectul dorit. Se recomanda evitarea fermelor de linkuri si directoarele, acestea fiind metode foarte vechi si neacceptate in prezent de motoarele de cautare.

Acestea sunt trei dintre cele mai importante metode prin care se poate face o campanie de link building in parametrii acceptati de motoarele de cautare, pentru a evita penalizarea.

 

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *