Cheloo – singurul raper care încă mai are curajul să spună lucrurilor pe nume

„Avem 10 zdrențe desculțe pe metrul pătrat și modele închipuite fugite noaptea din sat”

Versurile de mai sus aparțin piesei „Lumea s-a schimbat”, piesă scrisă bineînțeles de Cheloo. Omul a făcut un intro pentru serialul „Băieți de oraș”, un nou serial de comedie de pe Antena 1. După ce a început serialul, Cheloo a lansat întreaga piesă. Am fost plăcut surprins să văd că intro-ul acela a fost de fapt desprins dintr-o piesă, întrucât versurile mi se par cel puțin o capodoperă.

Și am ales drept exemplu versurile de la început. Am observat cu toții că toate țărăncile au aere de femei fatale pe Facebook, toate aranjate, fardate, cu origini ascunse care-și caută un prost cu bani care să le salveze din coliba lor sărăcăcioasă. Cred că nimeni nu putea să surprindă atât de bine evoluția femeii de la țară din ultimii 10 ani ca acest Cheloo. Mi se pare cel puțin genial cum a surprins acest aspect. Ascultați piesa și veți vedea că în spatele fiecărui vers se ascunde un adevăr.

Cred că acest Cheloo a rămas singurul raper din România care încă mai scoate piese cu caracter social. Sunt oarecum dezamăgit de B.U.G. Mafia care a renunțat la tonalitățile agresive și acide din piese precum „Pula mea” și multe altele. E nevoie de mai mulți artiști de rap care să spună lucrurile pe nume. Cheloo a surprins perfect schimbarea societății contemporane. Jos pălăria pentru piesa „Lumea s-a schimbat”, drept dovadă, melodia are deja 2.5 milioane de vizualizări pe YouTube în doar câteva zile de la lansare. Aveți piesa mai jos, dacă nu cumva ați avut onoarea să o ascultați .

Leave a Reply