Am fost zilele trecute până la spital cu cineva, la urgențe, și am observat o chestie destul de interesantă: acolo există mereu ceartă între rudele pacienților și bolnavi. Parcă ești la balamuc și acum vine întrebarea mea, cine este de vină pentru acest haos? Medicii/asistentele care cică vorbesc urât oamenilor sau pacienții care nu pot să accepte ideea că trebuie să aștepte pentru a fi tratați?

Ei bine, adevărul este undeva la mijloc. Eu am ajuns la spital cu un caz nu grav și investigațiile + rețeta au durat undeva la 3 ore. Din punctul meu de vedere, la cât de subdimensionat este personalul medical prin spitale, este destul de ok și am impresia că există foarte mult circ în aceste instituții din cauza oamenilor care au pretenția să fie tratați instant, în secunda doi în care intră pe ușa instituției.

Din păcate, lucrurile nu vor fi niciodată așa, adică să te duci la un spital din România și să nu ai de așteptat pentru că nu sunt suficienți medici și nici suficiente spitale. Atunci când este aglomerație, cazurile sunt tratate în funcția gravității, nicidecum în ordinea sosirii. Acesta este rezultatul guvernărilor defectuoase de care avem parte de 30 de ani: haosul. Și sincer să fiu nici nu cred că se va schimba ceva recent pentru că nu există nicio formațiune politică în peisaj care să dea senzația că vrea efectiv să facă ceva pentru oamenii din țara asta. Toți cei care se luptă pentru ciolan sunt din aceleași partide politice care se perindă succesiv pe la guvernare de la Revoluție și din păcate pentru noi, doar lor le merge mai bine. Ei au făcut averi și noi, pulimea, stăm câte 3 ceasuri pentru o consultație în spital.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *