În ultimii ani magazinele online s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie și, evident, spiritul de hoție al românului și-a făcut simțită prezența și pe meleagurile virtuale. Astfel, e destul de dificil să mai ajungi online la un parfum original sau la ceasuri de mână originale, însă există câteva indicii după care te poți ghida atunci când ești în căutare de astfel de produse online, indicii care te vor feri de potențiale țepe.
Totul se bazează pe spiritul de observație pentru că în realitate, românii sunt niște hoți de foarte proastă calitate. Ei au succes doar pentru că poporul nostru este foarte superficial dar dacă ar încerce să păcălească popoarele vestice, dau scris că ar fi pe la mititica în secunda doi, ori s-ar lăsa de „meserie” din lipsă de „clienți”. Deși multă lume crede că românul a inventat hoția, nu este deloc așa în realitate.
Haideți să ne întoarcem la oile noastre și să vedem în cele ce urmează cum ne putem feri de țepele online cu ceasuri fake, de magazinele virtuale care au fost create cu alte scopuri, nicidecum serioase.
Cum ne putem feri de țepele online cu ceasuri fake?
- Lipsa paginii de Facebook. Hoții vor încerca întotdeauna să păstreze un profil cât mai șters. Nu au nevoie de pagini de Facebook unde păcăliții să-și spună of-ul de exemplu.
- Lipsa datelor de contact. Acolo unde vedeți că nu vi se pune la dispoziție măcar un număr de telefon, acolo unde nu vedeți o adresă de sediu pe site, ceva nu este în regulă.
- Site-ul este prost lucrat. După cum spuneam mai devreme, hoții români nu se chinuie să facă ceva de calitate. N-are rost. Românii sunt prea superficiali să își dea seama.
- Prețurile sunt prea mici. Oferte prea tentante, ori direct prețuri foarte mici față de restul pieței poate să aducă în prim plan niște ceasuri contrafăcute. Logica din spate este destul de simplă: de ce ar vinde cineva produse de top, de calitate, originale, la prețuri foarte mici atât timp cât ar putea să le vândă la un preț apropiat de cel al pieței dar totuși mai mic și să câștige mai mult?