Cum nu se monteaza un jgheab

Casele din ziua de azi nu au evoluat prea mult din punct de vedere al tehnologiei de constructie. Se bazeaza pe acelasi acoperis care astazi poate sa fie acoperit cu tigla metalica si cam atat. Apa se scurge de pe el prin aceleasi jgheaburi proiectate pe vremea razboiului.

Problema este ca desi casele se construiesc de secole, intotdeauna gasesti una care nu se construieste conform planului, se construieste dupa ureche si destul de gresit. Pai nu am avut noi stire la TV cu un acoperis care a fost demontat de 3 ori din pricina greselilor de proiectare sau ale celor de executie?

Cat de importante sunt jgheaburile?

Daca pana acum va povesteam despre acoperisuri, trebuie sa va spun cateva si despre jgheaburi. Daca nu stiti ce este acela un jgheab, vedeti aici. Practic, jgheaburile colecteaza apa de ploaie de pe acoperis si o distribuie catre burlane. Astfel, apa nu se scurge pe pereti. Da, am vazut si jgheaburi montate gresit care sunt practic puse degeaba.

Atunci cand montezi jgheaburile, ideea de baza este sa le pozitionezi la o distanta corecta fata de acoperis si de perete: daca montat prea aproape de perete apa trece peste ele, daca este pozitionat prea departe apa se scurge printre perete si jgheab.

Cum trebuie asezat jgheabul pentru un randament maxim?

Trebuie aleasa pozitia foarte bine, altfel sunt degeaba si jgheaburile si burlanele. Am vazut asemenea cazuri si am ras copios. Asta inseamna sa lucrezi cu meseriasi care nu au calificare, cu niste oameni care nu au nici o treaba cu meseria pe care o presteaza pentru tine.

Mare atentie cand ridicati acoperisul si cand puneti jgheaburile. E nevoie si de ceva accesorii pe care le puteti cumpara de pe www.karatmetal.ro. Este unul dintre cele mai calitative magazine online pe care vi-l pot recomanda. Mare atentie si la oamenii carora le incredintati aceste atributii.

Eu unul nu as lucra de cat cu firme autorizate ce pot sa ofere garantie la lucrarea pe care o predau, imi dau chitanta si factura si astfel ma pot adresa institutiilor abilitate in cazul in care nu-si fac treaba cum trebuie.

 

Leave a Reply