Zilele trecute sora mea căuta online să-și cumpere niște sandale. Vine vara și e normal, majoritatea femeilor caută să-și înlocuiască vechea garderobă, să-și cumpere altă încălțăminte. Atunci, i-am făcut o recomandare, să-și cumpere niște sandale Ipanema de pe ShoeExpress.

De ce am făcut această recomandare? Păi în primul rând pentru că am avut în trecut niște papuci Rider, Ipanema fiind sora mărcii Rider. De ce au fost atât de speciali pentru mine acești papuci?

Ei bine, am reușit să-i port o vară întreagă fără să se rupă, asta în ideea în care mergeam pe jos undeva la 10-15 kilometri pe zi. Din moment ce au rezistat eroic, și acum îi mai am, e clar că am să recomand celor dragi tot ce-i înrudit cu această marcă.

Am încredere și în sandalele Ipanema mai ales din pricina faptului că nu am auzit pe nimeni vreodată să le vorbească de rău. Dacă veți studia un pic feedback-ul online veți vedea că este unul destul de încurajator. Românii s-au obișnuit să ceară mereu păreri înainte să-și cumpere ceva și, așa cum sora mea a cerut părere personal la mine, alții preferă să se ducă direct în Google să vadă despre ce este vorba.

Este foarte bine că se întâmplă acest lucru pentru că este singura metodă prin care se poate tria neseriozitatea de pe piață. Așa cum un meseriaș prost pregătit nu reușește după o perioadă să mai ia lucrări din pricina faptului că nu-l mai recomandă nimeni, așa și magazinele online/brandurile neserioase sunt triate prin intermediul acestor recomandări directe sau indirecte.

Acum rămâne la alegerea voastră, dacă vreți să le încercați sau nu. Părerea mea este că din moment ce nu am văzut niciodată pe nimeni nemulțumit, nu cred că veți fi voi primele care vor avea probleme, decât dacă, bineînțeles, sunteți genul de oameni extraordinar de pretențioși obișnuiți să caute mereu nod în papură. Știu că mulți români sunt așa dar trag speranța că ne vom schimba anii ce vin mentalitatea și vom reuși să înțelegem raportul calitate preț. Mai bine încercați apoi discutăm dacă a meritat sau nu.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *