De ce neglijam sanatatea?

Romanii incep din ce in ce mai mult sa neglijeze acest capitol destul de important, numit sanatate. Exista cateva motive principale pentru care se intampla acest lucru, cel mai important dintre ele fiind banii. Atunci cand esti bolnav, desi detii o asigurare de sanatate, nu beneficiezi de ea in adevaratul sens al cuvantului. Mie cel putin asa mi s-a intamplat, am ajuns in spital in urma cu vreo 4 ani si a trebuit sa imi cumpar de la seringa la algocalmin si chestii de genul, nici macar perfuzii nu aveau.

Sistemul de sanatate romanesc se condrunta cu o serie de probleme destul de serioase, care nu prea au rezolvare intr-un viitor apropiat. Sunt necesare investitii de miliarde de euro, iar daca s-ar face aceste investitii de unde alti bani de furat? Tara asta a fost vandalizata si praduita in ultimul hal in cei 25 de ani de capitalism, de libertate pe care fiecare a inteles-o cum a vrut el, nu cum a trebuit. Trebuie sa amintim aici pe cei care au furat inainte de 96 iar astazi au ajuns “moguli” cu televiziuni, moguli ce odata ajunsi la puscarie si nu mai au nimic de pierdut admit furturile si jafurile.

Cea mai buna solutie pentru a te feri de mana doctorului cea iubitoare de plic cu bani, este prevenirea. Indiferent despre ce este vorba, trebuie sa iti iei masuri de precautie impotriva bolilor elementare. Daca reusesti sa te feresti de bolile frecvente, e un pas important. De exemplu daca observi ca iti slabeste vederea, cu timpul se poate intampla chestia asta mai ales daca ai antecedente cu ochelari in familie, trebuie sa mergi sa procuri ochelari de vedere atunci cand boala este in faza incipienta, nu cand ai ajuns in stadiul de a necesita lentile foarte groase. Asta cu ochelarii e treaba simpla, dupa ce ti-ai facut reteta ii poti cumpara si de pe internet de pe www.ekauf.ro, ca asa a ajuns internetul in ziua de azi, cumperi de la Adam si Eva fara sa mai fi nevoit sa bati drumurile prin oras.

Multi romani, captivi ai prejudecatilor generate de o mentalitate colectiva defecta, se feresc sa isi puna ochelari desi au nevoie. Societatea ii marginalizeaza, se rade de ei, in special de copii in scoala. Sunt lucruri pe care le traim cu totii si le-am trait cu totii, n-are rost sa neascundem desi stim cu totii ca este adevarat. Sper ca in viitor, sa se schimbe aceasta mentalitate destul de ciudata bazata pe ridiculizarea celui care are o problema de sanatate si are nevoie de un “aparat inestetic” pentru a corecta. Parca pe masura ce trece timpul tot mai haini devenim la suflet si tot mai rai, mai nepasatori si mai prosti… Da, asta cred ca este cuvamtul corect, mai prosti.

Leave a Reply