Campaniile de link building sunt din ce în ce mai la modă în online-ul românesc și este destul de simplu de înțeles de ce: traficul organic și urcarea în clasamentul Google pe anumite cuvinte cheie reprezintă cheia succesului pe termen mediu și lung pentru orice magazin online. Facebook Ads sau Google Ads reprezintă metode de promovare care într-adevăr, au efect imediat, însă în momentul în care bugetul pentru publicitate s-a terminat, s-au terminat și clienții. În urma campaniilor desfășurate prin Google Ads și Facebook Ads nu rămâne nimic, în schimb, prin SEO și campaniile de link building, magazinul online poate rămâne luni bune pe poziții superioare în Google, în funcție și de concurență bineînțeles.

O campanie de link building are 3 mari componente: analiza SEO, redactarea advertorialelor și publicarea acestora pe diverse site-uri, de preferat site-uri cu autoritate cât mai mare. Analiza SEO este destul de ieftină însă atunci când vine vorba despre redactarea advertorialelor și publicarea acestora, lucrurile pot lua o întorsătură destul de costisitoare, mai ales dacă se merge pe ideea că un advertorial de calitate trebuie să fie neapărat un advertorial scump, cu mii de cuvinte. Din fericire, în ziua de azi calitatea nu se mai măsoară în numărul de cuvinte, ci în informația cât mai precisă servită prin intermediul articolului.

Astfel, se pot folosi cu brio advertoriale ieftine, de 300 – 350 de cuvinte, în orice campanie de link building atât timp cât sunt suficient de scurte cât să nu plictisească dar suficient de lungi cât să reușească să transmită informația necesară. Advertoriale ieftine pot fi achiziționate prin intermediul vandimaginatie.ro și costă undeva la 10 RON / 100 de cuvinte. În 2024 nu mai are nimeni timp să stea să citească advertoriale lungi de peste 1000 – 1500 de cuvinte, informația trebuie servită în maxim 2-3 minute iar Google încadrează un articol scurt în sfera de calitate și cu ajutorul Social Media, întrucât un articol scurt dar care conține informație bună va fi întotdeauna apreciat și răspândit de către cititori.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *