Depopularea

În urmă cu ceva timp am observat faptul că orașul devine din ce în ce mai pustiu, mai ales atunci când vine vorba despre tinerii care termină liceul. Majoritatea pleacă ori în orașele mari din țară ori în străinătate.

Nu prea mai rămâne nimeni aici și chestia asta mi-a fost confirmată ieri, în ziua de Paște când pe străzile din oraș circulau mai multe mașini cu numere dinafara Mehedințiului. Erau mașini din străinătate, din TM, din București, din Brașov sau Cluj.

Cred că doar 2 din 5 mașini mai erau de Mehedinți. E foarte gravă chestia asta și spune totul despre nivelul județului, despre nivelul economic al orașului Drobeta Turnu Severin, oraș care va ajunge cât de curând o paragină totală asemenea Motru sau Valea Jiului.

Or să rămână aici doar bătrânii, căci tinerii n-au ce viitor să-și facă într-un loc în care nu există industrie. Unde să muncească? Ce să muncească? Ce să facă cu minimul pe economie pe care-l oferă toți angajatorii din județ?

Cum naiba să-ți cumperi o casă, o mașină,m să crești un copil când toată lumea din oraș plătește cu 1000 de lei/lună indiferent de muncă?

E trist ce se întâmplă și vor fi mari probleme pe viitor pentru cei aflați la guvernare pentru că nu vor mai avea de la cine să mai fure. Să vezi atunci dramă frate, cum or să încerce ei să aducă oamenii înapoi în țară.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

One thought on “Depopularea”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *