Distractie si iar distractie

Nimic nu se compara cu tineretea. Atunci cand suntem tineri, avem impresia ca ne sta in putere sa mutam muntii din loc. De multe ori chiar avem aceasta putere, ascunsa sub alte forme precum ambitie, perseverenta, dorinta de a realiza ceva, de a merge mai departe, de a deveni cineva. Atunci cand esti tanar ai asupra ta cea mai mare comoara de care te poti bucura in aceasta viata scurta de om: tineretea.

In Severin, distractia se rezuma la cateva cluburi ce seamana mai mult cu niste carciumi. Defapt asta si sunt, niste carciumi mascate care dau impresia ca ar fi cluburi. Cladirea Teatrului din Severim se afla in reabilitare de ani de zile. Cred ca se implinesc ani 6 de cand tot renoveaza la ea si nu mai termina. Nu inteleg de ce dureaza atat. Sunt destul de multi amatori de teatru in oras care nu au mai vazut o piesa de 5 ani de zile.

Gasesti teatre in Bucuresti. Oare de ce capitala a reusit sa ramana un centru cultural si provincia a inceput sa se stinga? Nu inteleg ce s-a schimbat la noi si in Bucuresti a perpetuat. Sa nu mai spun ca am fost mai demult la cateva concerte in Bucuresti si am fost uimit cata lume vine sa cante acolo.

Mi se pare prea mare discrepanta intre ce se intampla in tara si ce se intampla in Bucuresti. Daca ma uit pe Zile si Nopti ma iau cu mainile de par. Atat de multe evenimente acolo si atat de putine la mine. Nu stiu daca se va schimba ceva vreodata, pentru ca majoritatea tinerilor au migrat catre Bucuresti sau orase mari din tara, Timisoara, etc. Practic s-au saturat sa isi iroseasca viata intr-un oras in care nu se intampla niciodata nimic si pentru care nu isi da nimeni interesul sa il scoata la lumina.

Leave a Reply