videochat

Discutam cu niște prieteni zilele trecute despre videochat. Oamenii erau de părere că e o rușine absolută să practici această meserie, însă argumentul lor suprem era „Păi dacă te vede cineva că faci asta?”. Am constatat din păcate faptul că încă mai suntem prizionierii mentalității comuniste, a mentalității învechite care nu are nicio legătură cu occidentul, cu evoluția. Mentalitatea românească este plină de niște prejudecăți pe care occidentalii le-au depășit demult. Cine-a fost prin străinătate a observat probabil faptul că neamțului nu-i e rușine să intre într-un sex shop sau chestii de genul, considerate la noi TABU. Vă dați seama că ei sunt total de acord cu videochatul, atât timp cât totul este legal.

Da, suntem o societate creștin ortodoxă și trebuie să ținem de valori, de morală, de tradiții, dar nici să rămânem în urma Europei cu 200 de ani nu cred că e ok. Iar cel mai păcat este faptul că oamenii aleg să vorbească despre videochat fără să știe exact despre ce este vorba. Oamenii nu se documentează înainte. Așa sunt românii, din păcate. Vorbesc din auzite și foarte imprecis.dacă s-ardocumenta, cei care sunt împotriva acestui concept ar vedea că a fi model de videochat înseamnă cu totul altceva. Nu este vorba despre masaj erotic, nu este vorba despre prostituție, se lucrează cu contract de muncă, confidențialitatea este asigurată și așa mai departe. Sunt lucruri simplu de aflat dacă te interesezi un pic.

Din punctul meu de vedere nu este o rușine să lucrezi la videochat, nu este o rușine să lucrzi nicăieri atât timp cât munca pe care o faci este una eprfect legală. Rușine e să ai 30 de ani și să stai pe banii lui mami și lui tati, rușine e să ai 30 de ani și să mergi pe ideea „Mă duc să caut de muncă, dă Doamne să nu găsesc” și așa mai departe. Videochatul este la ora actuală una dintre cele mai bănoase meserii din lume și trebuie să recunoaștem acest lucru. Și atât timp cât în România salariul minim pe economie seamănă cu cel din Republica Sud Africană din punct de vedere al cuantulului, videochatul e o variantă bună.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *