Fitness si sanatate

Sanatatea fizica si cea mentala merg mana in mana de cele mai multe ori. Observ o oarecare instalare a sedentarismului printre noi. Cel putin in Romania, oamenii au o problema cu obezitatea. Mai avem putin si ajungem din urma Statele Unite. Practic, cei care au probleme cu greutatea sunt de obicei oameni delasatori si nepasatori pentru propria sanatate. Am discutat de multe ori aceasta problema, si cu multe persoane. Atunci cand esti obisnuit sa mergi numai cu masina si sa mananci pana cazi sub masa, e inevitabil sa nu apara probleme pe termen lung. Greutatea corporala trebuie sa fie direct proportionala cu inaltimea, iar tot ce este peste greutatea normala aduce dupa sine boli si disconfort.

Atunci cand ai 50 de kg peste greutatea normala, e ca si cum ai cara dupa tine mereu 2 canistre cu apa de 25 de kg fiecare. Inima si organele interne sunt fortate sa functioneze la capacitate mai mare fata de normal si astfel apar problemele de sanatate. Oamenii grasi de obicei au probleme de sanatate destul de mari.

Pentru a slabi, trebuie sa mergi la sala si sa iti alegi un regim de viata sanatos. Sala de fitness Crangasi poate fi un exemplu. E drept, nu tuturor le place trasul de fiare iar in ceea ce priveste femeile, orele de aerobic in Militari ar fi mult mai potrivite. Eu de exemplu, as prefera sa ma apuc de tenis de camp.

Indiferent de activitatea pe care o facem pentru a slabi, ideea in sine este un lucru bun. Fie ca mergem la sala, fie ca alegem sa facem aerobic sau sa practicam un sport ce implica multa activitate fizica, starea de sanatate se va imbunatati considerabil si kilogramele in plus vor disparea atata timp cat avem ambitie si nu renuntam dupa primele luni.

Leave a Reply