De fiecare dată când trec pe lângă o instituție publică din oraș, nu știu exact cum se numește întrucât nu au afișat nimic la intrare dar bănuiesc că sunt cei care se ocupă cu proiecte pe fonduri europene, văd acolo la ușă cum stau la cafea și la țigară minim 2-3 persoane. Nu contează în ce perioadă a zilei trec pe acolo, văd sinecurile cum păcălesc munca zi de zi. Păi la privat cine te lasă să ieși de 10 ori pe zi la țigară? Căci la privat se fac calcule, 10 țigări pe si a câte 10 minute fiecare înseamnă 100 de minute, aproape 2 ore chiulite de la muncă din totalul celor 8 ore din contractul de muncă.

La bugetari se poate, nu este problemă. Cine să-i tragă pe ei la răspundere? Părinții sau alt rude de-ale lor care sunt șefi pe acolo? Normal că se trage chiulul de la muncă maxim, și asta se întâmplă în TOATE instituțiile publice din România. Toți se fac că muncesc dar în realitate jumătate din timpul de muncă îl pierd aiurea. Din această cauză nicio instituție publică din România nu este performantă. De fapt, e un calvar să ai contact cu bugetarii în România. De fiecare dată când mergi să rezolvi ceva se poartă cu tine de parcă i-ai deranjat acasă din timpul lor liber.

Probabil așa ajungi să consideri, că munca este facultativă în sistemul public, iar tu ca angajat poți să faci ce vrei că oricum nu te poate da nimeni afară din sistem, odată intrat. De fapt acesta este motivul pentru care aparatul bugetar se tot mărește, niciodată nu scade. Oamenii nu mai pot fi dați afară din moment ce au fost băgați acolo pe pile sau pe șpăgi. Să ne ferească Dumnezeu să avem vreodată nevoie să interacționăm cu asemenea sinecuri.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *