Mă mut singur

Nu e nimic ciudat sau deosebit în a te muta. Ne schimbăm apartamentul cu unul mai mare ori poziționat mai bine față de interesele noastre. Problema care apare în momentul în care vrei să te muți se leagă evident de căratul mobilei. Discutăm despre o operațiune destul de obositoare, care durează destul de mult timp, însă pe piața serviciilor din România au apărut companiile precum SprintMove care pot lua din grija ta această operațiune. Vor căra ei mobila în locul tău.

Haideți să trecem în revistă cele mai mari avantaje ale mutării „în regie proprie”, comparativ cu un serviciu de mutări mobilă oferit de specialiști.

Ce avantaje ai dacă te muți singur, dacă organizezi totul singur

Dacă stăm să ne gândim un pic, și cei care au trecut prin asemenea evenimente pot confirma, există un singur avantaj: cel financiar. Și asta doar dacă ești un foarte bun organizator și găsești niște oameni care să te ajute la cărat „pe barbă”, ceva prieteni foarte buni ori rude…

Ce avantaje ai dacă te muți cu ajutorul profesioniștilor

Aici, lista de avantaje este mult mai lungă, cel puțin din perspectiva mea, a unui tânăr care a decis să se mute singur în urmă cu câțiva ani, fără să apeleze la o companie specializată în mutări București.

  • Nu-ți rupi spatele – una dintre principalele probleme pentru care NU recomand nimănui să se mute singur. Chiar nu are rost să-ți rupi spatele pentru câteva sute de lei. Efortul fizic depus la căratul mobilei pe scări este unul destul de mare, chiar dacă multora dintre voi canapelele și bibliotecile nu vi se par așa de grele. Discutăm despre un efort fizic susținut.
  • Nu-ți faci nervi – „Întoarce canapeaua cu fundul în sus!”, „Mai rotește-o un pic”, „Stai că nu trece frigiderul”, „Se zgârie pereții pe casa scării” și așa mai departe. Sunt vorbe pe care le auzi atunci când te muți și începi să cari lucrurile pe scări. Nimic nu e mai enervant decât să stai cu mobila în brațe pe scări și să încerci să o potrivești ca într-un puzzle astfel încât să o duci jos.
  • Mobila ajunge intactă – companiile precum SprintMove ambalează foarte bine mobila pe care o transportă și astfel ajunge la destinație intactă, indiferent câte gropi ia șoferul pe străzile din București. Acesta este un aspect foarte important pe care cei care se mută trebuie să-l ia în calcul. E important să duci mobila în deplină siguranță, fără să o strici.
  • Transportul este asigurat – există asigurare de 100.000 de euro oferită de cei de la SprintMove prin intermediul căreia bunurile voastre vor fi la adăpost. Nu se știe niciodată ce accident se mai poate produce pe timpul deplasării prin capitală așa că un asemenea serviciu nu poate decât să fie un avantaj. Știu că mulți veți spune „Lasă că nu se întâmplă tocmai la mine”, dar…
  • Costurile pot fi mici – 800/1600 de lei cât cere o companie specializată în mutări București nu este mult dacă stai să te gândești la volumul de muncă, la responsabilități, etc. Dacă te muți singur sunt șanse să cheltui mult mai mulți bani, cei care vin să care mobilă nu vor veni gratis și așa mai departe. Mașina/camionul va fi scump de închiriat, etc.

Sincer să fiu, sunt multe avantaje și destul de importante pentru care eu unul recomand contractarea unei companii precum SprintMove, care să se ocupe de mutări mobilă. Le-am așternut deasupra doar pe cele mai importante. Repet, cine s-a mutat singur cam știe despre ce este vorba…

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *