Mai avem fotbal in Romania?

Cand eram micut, imi placea fotbalul. Practic, era cea mai frecventa activitate sau joaca pe care o aveam in acea perioada. Toti jucam fotbal, absolut toti. Am crescut in anii 90 si inceputul anilor 2000, atunci cand nu existau calculatoare si internet, smartphone-uri si tablete. Tehnologia era destul de primitiva, insa nici nu ne pasa de ea. Noi eram afara la joaca de dimineata pana seara, jucam fotbal ore intregi in fiecare zi.

Eram microbist, tineam cu Steaua si nu pierdeam nici un meci. Tot cartierul tinea cu Steaua defapt. Atunci cand se juca un meci strazile erau goale, toti erau in fata televizorului si sustineau echipa. Era perioada in care echipele romanesti mai miscau ceva in competitii interne si internationale.

La un moment dat, mi-am dat seama ca Romania nu mai are fotbal, ca nu mai tin cu nici o echipa din campionatul romanesc si ca e momentul sa merg mai departe in procesul de maturizare. Astazi, Romania nu mai joaca nimic. Am pierdut contactul cu fotbalul fiind dezamagit de rezultatele slabe ale echipelor. Stim cu totii de ce nu exista rezultate. In trecut, jucatorii aveau ambitie si erau condusi de dorinta de a ajunge mari, nu de dorinta de a se imbogatii. Banii distrug, si distrug mult. Foarte multi ajung sa joace pe bani foarte multi si se plafoneaza. Au ambitie doar cat sa isi atinga scopul, mai departe nu pot sa mearga. Mai exista si problema mentalitatii de carciuma. Atata timp cat jucatorii vor sta numai prin carciumi, e clar ca nu vor avea timp de antrenamente, e clar ca nu vor da randament la antrenamente.

Urmeaza Euro 2016 si Romania are sanse mari sa se califice. Ar fi o realizare mare dupa ani de zile de absenta din marile competitii. Copiii de 14 ani din ziua de azi nu stiu ce inseamna sa sustina echipa nationala la un turneu final. Romania are sansa sa faca istorie pentru micii suporteri iar cei care doresc sa urmareasca evolutiile pana la Euro, sa intre pe www.euro2016.ro si au acolo toate datele de care au nevoie.

Leave a Reply