Bitcoin

BitcoinÎn ultima vreme Bitcoin – cea mai veche și importantă criptomonedă din lume – a tot scăzut ca valoare și multă lume se întreabă dacă mai merită investiția în așa ceva, mai ales că acum au apărut entități online de unde poți cumpăra în siguranță Bitcoin cu cardul. Anul trecut această criptomonedă înregistra un vârf istoric, ajunsese să fie cotată la aproape 20.000 de dolari bucata. O cifră incredibilă pentru un concept inventat de japonezul Satoshi Nakamoto în anul 2009. Nimeni nu s-ar fi gândit pe atunci că 1 BTC va ajunge să fie mai valoros decât aurul, ce să mai zicem de cotații gen 19.000 de dolari?

Ei bine, timpul a trecut, pe piață au început să apară și alte monede virtuale precum Ethereum iar cotația Bitcoin a început să scadă. Și să scadă. Și să tot scadă iar multă lume își pune întrebarea legitimă din titlu, respectiv dacă mai merită investiția în această monedă virtuală din moment ce astăzi stă cuminte mai mereu sub pragul de 7000 de dolari/6000 de euro. Ca să fim sinceri, nimeni nu poate anticipa evoluția acestei monede, evoluția conceptului de bani virtuali pentru că știm cu toții că așa cum a apărut din neant, tot în neant poate să și dispară dat fiind și presiunea pe care sistemul bancar o face.

Multă lume din acest domeniu al criptomonedelor ar spune că merită investiția în Bitcoin și în monedele virtuale. Încă merită pentru că de exemplu cu Bitcoin poți să cumperi noi monede apărute recent pe piață și dacă ai baftă sau dacă ai informații că aceasta vor crește în viitorul apropiat, ai ocazia să faci o mică avere. După cum știm, noile monede intrate pe piață sau mai bine si majoritatea acestor monede nu pot fi cumpărate cu bani cash, însă pot fi schimbate cu Bitcoin.

Probabil în viitor aceste criptomonede vor putea fi folosite și la cumpărături, așa cum astăzi poate fi folosit Bitcoin. Există agenții imobiliare care acceptă plata prin Bitcoin, există dealeri auto care la fel, acceptă plata cu cea mai importantă monedă virtuală din lume la ora actuală.

 

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *