De fiecare dată când apare un update WordPress, apar și problemele. De multe ori te bucuri că ai ales această platformă pentru blogul sau site-ul tău, dar și când e să se strice ceva, ajungi la concluzia că mai bine îți legai un ceaun de plumb de coaie de cât să mergi pe WordPress. Platforma WordPress nu se updatează zilnic sau lunar, se updatează destul de rar, o dată la câteva luni și de obicei e motiv de jale. Platforma este în strânsă legătură cu pluginurile și cu tema, așa că sunt motive de îngrijorare.
După update WordPress, pot să pice pluginurile sau tema. Se întâmplă destul de des pentru că WordPress este o platformă destul de instabilă. Așa e când își bagă 10 nasul pentru un singur produs. Pluginurile sunt făcute de diverși, mulți diverși. Temele la fel sunt developeri câtă frunză câtă iarbă. E chiar dificil să reușești să împaci pe toată lumea și să pui bazele unei platforme serioase atâta timp cât există milioane de oameni ce formează comunitatea WordPress.
De asemenea, nu poți să nesocotești aceste update-uri. De ce? Păi pentru că dacă nu le faci la timp apar problemele de vulnerabilitate. Nimic nu poate fi mai nașpa de cât să ți se spargă site-ul de roboții de SPAM. E foarte greu să scapi de problemă și durează câteva ceasuri bine, în cazul în care știi ce ai de făcut.
Nu nesocotiți aceste update-uri WordPress pentru că sunt esențiale. De asemenea, nu folosiți parole foarte scurte și compuse doar din litere sau doar din cifre pentru că vor fi sparte de boții de spam prin dicționare și chestii de genul. Mare atenție cu update-urile WordPress, nu e de joacă cu chestiile astea pentru că poate să fie afectată baza de date și atunci munca voastră se poate duce de râpă.