Se spune că în România, foarte multe permise de conducere se iau pe bază de șpagă, multe dintre ele fără ca elevii să mai meargă la vreun examen. Undeva la 4000 de euro se vehiculează că ar costa un asemenea permis cumpărat. Adevărul este că la ce haos este în orice oraș din România, ajungi la concluzia că s-ar putea să existe foarte multe astfel de cazuri. Sunt oameni care nu mai țin cont de absolut nicio regulă de circulație, nici măcar cele elementare.

Astăzi spre exemplu mi s-a întâmplat să stau la o trecere pentru pietoni ca milogul. Mă uitam cum efectiv, numărate, 7 autoturisme au circulat încet, ca ochii mortului, fără să se oprească efectiv să dea prioritate. Dacă începeam să fac pași, îmi săreau handicapații în cap pe motiv că cică mă arunc pe trecere. Așa că am ajuns la concluzia că 7 din 10 permise de conducere din România ar trebui anulate, oamenii ar trebui trimiși să mai facă școala de șoferi încă o dată.

Primul lucru pe care-l înveți la școala de șoferi atunci când urci la volan cu instructorul este să fii atent la pietoni. Este mai mult decât evident că ceva la școala de șoferi din România nu funcționează din moment ce elevii de îndată ce ies din școală uită tot ce-au învățat și circulă cum vor ei. Sau ar mai fi posibilitatea să avem de-a face cu nesimțirea crasă. În România, cetățenii se pune pe ei și problemele lor mai presus ca oricare altă persoană din jur, și fiind la adăpostul faptului că poliție prin oraș care să mai stea la săltat de permise de conducere la trecerile pentru pietoni nu a mai văzut nimeni de ani de zile, circulă exact cum îi taie capul, cu o nesimțire ieșită din comun.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *