Mi se întâmplă deseori să merg pe stradă, ca pieton, și să observ un lucru pe care sincer, în 2024 nu pot să-l mai înțeleg: de ce există încă foarte mulți șoferi care țin telefonul la ureche, cu o mână conduc și cu celălalt țin de telefon. Chiar atât de dificil este să te adaptezi noilor cerințe, noilor vremuri, chiar e așa fain să rămâi blocat în lumea ta?

În primul rând, foarte multe autoturisme chiar și modele vechi să zicem de 10 ani, au sisteme Bluetooth încorporate deja în sistemul audio de interior. Te conectezi pur și simplu cu telefonul la acel sistem și nu mai ai treabă cu telefonul. Dacă te sună cineva, răspunzi de pe un buton aflat pe volan sau în cel mai rău caz, de pe navigația mașinii cu touch screen.

În al doilea rând, să zicem că mașina nu are un sistem audio deja echipat cu Bluetooth. De ce nu te duci să cumperi o cască Bluetooth din magazin? Cât de scumpă poate să fie? Nu cred că trebuie să cumperi modele de top de la Plantronics, care de obicei trec de 500 de lei. Sunt convins că există și modele ieftine și bune.

În al treilea rând, amenda pentru folosirea telefonului mobil la volan este și ea destul de mare, mult peste valoarea unei căști Bluetooth. Să nu mai spunem că dacă produci un accident soldat cu pagube materiale și poliția constată personal că a fost din pricina telefonului mobil pe care-l țineai în mână, vei rămâne și fără permisul de conducere.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *