angajările de la Primărie

Am văzut mai devreme un anunț pe net cum că se angaja personal pentru primărie. Pe bază de concurs bineînțeles. Mă întrebam dacă oare chiar mai crede cineva în aceste concursuri? Fac pariu că posturile sunt date deja pe pile sau pe șpagă iar concursul propriu-zis nu este decât o formalitate.

De ce cred acest lucru? Păi e destul de simplu… TOATE posturile la stat, mai ales la Primărie, sunt rezervate rudelor de obicei, așa funcționează lucrurile în România. Nepotismul este la putere. Văzusem consilieri locali pe-aici mai mici ca mine, fete de 22-23 de ani. Oare cum au ajuns ele pe acele posturi?

E clar că cineva a tras ceva sfori, pe la alegeri, pe cine știe unde și și-a adus odrasla în Primărie. Oare ce experiență poate să aibă un asemenea copil astfel încât să fie consilier? Din păcate, acesta este motivul principal pentru care România nu se ridică nici măcar o palmă de 30 de ani încoace.

Nu ai cum să ridici o țară atât timp cât competența este aruncată la coșul de gunoi, iar nepotismul, pilele și șpăgile sunt cele care domnesc pe la concursurile de angajare. Uitați-vă la instituțiile statului, nu neapărat Primăria, oricare instituție. O să vedeți că sunt pline de incompetenți pentru care s-au creat posturi special. Doamne și domnișoare care mută hârtii și dacă cumva ajung la vreun ghișeu, nu știu nici măcar să te îndrume în rezolvarea problemei tale.

Normal că te apucă dracii și frustrarea și îți vine să-ți faci bagajele și să te cari într-o țară în care oamenii apreciază inteligența, nu-și bat joc de ea. De fapt știți cum e pe la stat? Ca-n Cel Mai Iubit Dintre Pământeni: cu cât ești mai prost, cu atât ajungi mai sus dacă cunoști pe cineva.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *