Mergeam în urmă cu câteva săptămâni, în jur de 12 noaptea, cu mașina prin oraș. Am zis de curiozitate să intru în parcarea blocului în care am locuit în copilărie, parcare pe care o cunoșteam demult și știam cât era de goală. Era un cartier sărac aflat la marginea orașului, undeva pe lângă Spitalul Județean. Băi fraților, ori a dat prosperitatea peste români ori nu știu ce să zic, parcarea ia era atât de plină încât nu am avut loc nici să întorc mașina. Am fost nevoit să ies cu spatele.

Eu unul încerc să-mi imaginez țara asta peste vreo 10 ani și nu pot să o văd altfel decât sufocată de mașini. Dacă fiecare familie are una, două, trei mașini, unde le vor pune frate?

Sau sunt unii precum Bogdan Pricope care-ți cumpără 7 troace și ocupă o stradă întreagă cu ele.. Unde își vor pune românii mașinile peste 10 ani ținând cont de faptul că străzile nu se lățesc, de faptul că populația globului și inclusiv a României este în creștere, de faptul că e la modă mersul cu mașina și în familiile tinere vor exista mereu permise de conducere pentru toți membri?

Adică nu știu, nu mi-aș face probeleme dacă oamenii ar sta la case și și-ar băga cele 3-4 mașini în curte. Da frate, ai casă, e terenul tău, poți să pui și porumb pe el că nu interesează pe nimeni. Dar atunci când stai la bloc, sunteți 4 în familie și toți au mașină, eventual unii câte 2-3, unde le pui? Se va ajunge și la chestia asta în 10 ani, vă asigur.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *