China

Am observat o chestie destul de interesantă dar logică oarecum. După ce a izbucnit nebunia asta cu virusul din China, după ce s-a isterizat întreaga planetă, prețurile la absolut toate produsele au început să crească.

Acuma vine o întrebare destul de interesantă care pentru unii dintre voi o să pară poate nepotrivită… Oare nu acesta este și scopul Coronavirus? Să transforme China într-un munte de profit? Știm cu toții că în China se produc absolut toate obiectele.

Rar de tot să mai vezi ceva produs în Germania sau Franța, mai ales atunci când vine vorba despre electronice și electrocasnice. Procesoarele, componentele PC s-au scumpit în medie cu 5-10% față de perioada dinainte Coronavirus.

Și gândiți-vă că este vorba despre tehnologie care ar trebui să se deprecieze nu să se aprecieze.
Orice criză existentă în China afectează întreaga planetă pentru că în ultimii 10-20 de ani, China a devenit de departe cel mai mare producător de absolut orice.

Părerea mea care deși o să pară controversată, o să explice într-un fel aceste creșteri de prețuri. Eu cred că SUA a pierdut ștafeta în materie de țara numărul 1 din lume.

China a reușit din punctul meu de vedere, cu o simplă răceală urmată de o isterie generală, să-și umple buzunarele cu foarte mulți bani. Nu mai zicem despre valurile de fomiști care au golit rafturile magazinelor alimentare.

Multe alimente tot din China provin chiar dacă aparent ele sunt ambalate în diverse țări din Uniunea Europeană. China este o țară care a reușit să se transforme într-un pol comercial imposibil de depășit și va rămâne așa multă vreme de aici înainte.

Voi ce părere aveți despre toată nebunia asta cu Coronavirus?

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *