Am trait sa vad si ridicolul suprem. In zona de inundatii Ponta statea intr-o barca si jandarmii  mergand pe jos il trageau prin viitura.  Nu credeam ca o sa vad vre-o data un rahat cu ochi intr-o barca, tras ca de sclavi la galere.  Eu nu inteleg totusi un lucru. De ce s-a mai dus acolo daca ii era teama sa se murdareasca? Era asa greu sa imbrace pe el un costum de “sinsitrat” ca toti ceilalti si sa coboare la poporul lui unde sa strabata ultia la picior? Uneori caracterul unora te lasa masca. Oamenii l-au votat ca sa ii ajute, nu ca sa vina precum un spectator la un circ asupra caruia bineinteles ca nu isi asuma nici o raspundere.

In loc sa fii acolo cot la cot cu poporul tau tu te duci sa te plimbi cu o barca inhamata de oameni ce parcurg ape pana la brau. Cine are speranta ca tara asta se va face bine vre-o data se insala amarnic. Nemernicia porneste de la varf si cu cat decade in ierarhie cu atat oamenii devin mai aprigi in viclenie si nesimtire.

Eu daca eram in locul bravului Ponta nici nu ma mai duceam acolo decat sa ma duc  si sa ma fac de ras in asemenea hal.  Ori esti cot la cot cu oamenii in suferinta ori du-te dracului. Nu sunt nici basist dar nici cu asemenea animale nu pot sa simpatizez.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

One thought on “Ponta cu barca”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *