anaf

Deocamdată nu am avut conturile poprite de către ANAF dar cunosc lume care a pățit-o. Oameni care de-a lungul timpului au produs foarte mulți bani, oameni care și-au plătit dările la stat dar care acum trec printr-o perioadă mai dificilă. Și, evident, statul nu stă la discuții cu tine, cetățean.

Trimite înștiințarea de plată cu titlu executoriu în secunda doi când ai depășit termenul de plată și după alte 15 zile, dacă nu dai birul, te trezești cu conturile poprite. Oare la fel se trezesc și cei care umblă cu BMW-uri de 20 de mii de euro second hand pe străzile noastre? Acei oameni despre care nu știe nimeni că ar lucra undeva dar totuși au bani. Combinatorii, oamenii care nu-și declară veniturile și așa mai departe.

Oamenii care nu au dat nimic la stat și probabil nici nu au de gând să facă așa ceva. Lor le este bine așa, fără să declare nimic. Îi înțeleg, când vezi câtă prigoană fiscală, ce cruciadă declanșează ANAF în cazul în care declari și nu poți să plătești la timp. Parcă-ți vine și ție să lucrezi la negru și să-ți vezi de treaba ta.

Eu unul am ajuns la concluzia că dacă vrei să fii om cinstit în țara asta, statul își bate joc de tine la greu. Țara asta are niște sisteme create special pentru a avantaja hoția. Așa mi se pare mie. Păi la ușa cărui combinator care vinde mașini de exemplu, a bătut ANAF-ul vreodată?

Că ei nu-și declară niciodată veniturile, nu plătesc nimic la stat, etc… Vă spun eu, niciodată. Păi și nu e bine așa? De ce să bată la mine care am un mic business și care dau o grămadă de bani la stat.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *