Citeam in urma cu cateva minute o postare despre telefoane mobile, smartphone. In anul 2014 denumirea de telefon mobil ar trebui schimbata in altceva, deoarece nimeni nu mai cumpara un gadged de 2000 de lei cu gandul principal de a vorbi la el. Nici vorba… internetul acapareaza din ce in ce mai serios toate palierele tehnologice si astazi, nu mai cumparam telefoane ci smartphone-uri.
In trecut, tendinta era de a micsora dimensiunile. S-a trecut la telefonul mobil din nevoia de a purta dupa tine un aparat de care sa te folosesti. Mobilitatea era cuvanyul de lege. Astazi, tendintele sunt inverse, respectiv de marire a acestor dispozitive. Ecranele de 5 inch sunt cele mai cautate. Daca stau mai bine sa ma gandesc 5 inch inseamna 12.5 centimetri, deci nicidecum mobil nu este. Nici in buzunar nu intra fara sa il indesi calumea.
Facebook, pozele, internetul in general au marit telefoanele mobile deoarece experienta de utilizare tine de mult mai mult de vizualizarea unei agende telefonice sau a numarului de telefon. Totul tine de vizual si nevoia unui ecran mare se impune.
Revenind la problema ecranelor, ce faci atunci cand iti scapa din mana? Atunci cand cade pe jos si se sparge sticla? Mai nou telefoanele mobile contin sticla si materiale casante. Mai ales daca mai ai si un s3 sau s4 dezastrul e maxim… trebuie sa cauti un service care sa se ocupe cu reparatii samsung galaxy si sa se si preceapa.
Personal ma gandeam sa imi cumpar un Samsung S7710 tocmai din cauza fricii de a-l face praf atunci cand il scap din mana. Telefonul e facut sa vorbesti la el, sa il tii in mana, etc… e inevitabil sa nu il scapi pe jos macar o data si daca ai bafta sa cada tocmai cu sticla in jos e numai bun de dus la service. S7710 e un telefon rezistent la socuri insa care are incorporat calitatile unui smartphone. Pretul putin mai ridicat ma va feri pe viitor de interventii service survenite din cauza neatentiei sau a accidentelor. Cu cat telefonul e mai mare cu atat e mai greu de tinut in mana si de controlat.