viitorul tarii

De ani de zile, judecând cantitatea de hărnicie și bun simț pe care o observ în societatea românească, fac niște prognoze destul de sumbre asupra viitorului României. Eu unul nu am mari speranțe că va fi vreodată bine pentru noi, simpli cetățeni care ne ducem la muncă și ne plătim cuminți taxele și impozitele. Ieri am observat un lucru ce mi-a confirmat încă o dată acest sentiment.

Eram pe la Mall-ul din Severin când văd adunați în jurul a 3-4 mese unite vreo 10 copii. Probabil fusese ziua unuia dintre ei și venise să facă cinste cu un suc de la KFC. E la modă. Toți sorbeau din pai asemenea sucuri iar la un moment dat, pleacă. Petrecerea se termină și fiecare pleacă în treaba lui, unii însoțiți de părinți, alții nu. Problema e că TOȚI au lăsat paharele goale pe masă.

Da frate, niciunul dintre acei copii, nici măcar cei care au venit însoțiți la paranghelia infantilă, nu au dus frumos la coșul de gunoi paharul din care au băut suc. l-au lăsat acolo pe masă. E clar că așa fac și acasă, e clar că acești copii nu sunt obișnuiți cu disciplina și cu regulile elementare de politețe. Că mă miram zilele trecute că există foarte mulți copii care nu mai dau bună ziua vecinilor.

Păi ce bună ziua să dea ei când au acasă niște părinți la fel de nesimțiți? Nu ai cum să educi un copil dacă tu la rândul tău ești un nesimțit și-ți pupi în cur odrasla, obișnuindu-l un împuțit de mic… Urăsc să văd nesimțiți, mai ales copii, pentru că-mi dau seama de faptul că ei sunt viitorul țării. WOW, cu așa viitor, mai că-mi vine să mă cac în ea de Românie și să trag apa.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *