Românii devorează Androidul

De vreo lună am început să mă ocup ceva mai serios de blogul meu Android, androidblogger.eu. Am făcut o mică pagină de Facebook pe care am început să o promovez cum am știut și eu, cum m-am priceput și iată că astăzi, la aproape o lună de zile distanță, a strâns aproape 3000 de like-uri, oamenii interacționează în comentarii și adeveresc cele scrise în articolele postate sau contrazic vehement atunci când nu sunt de acord. Acest lucru pe mine mă bucură, opinia trebuie să existe, nu contează că-i împărțită. Astfel, am ajuns la concluzia că românii iubesc Androidul.

De ce iubesc românii Androidul? Una dintre explicații este faptul că deși suntem o țară foarte săracă, cea mai săracă din Uniunea Europeană, majoritatea avem telefoane scumpe, multe dintre ele depășind chiar salariul nostru pe o lună de zile. De ce ai cumpăra un telefon mai scump decât salariul tău? Pentru că ești pasionat. Oamenii pasionați nu se vor uita niciodată la bani. Ei vor cumpăra tot ce își doresc poate chiar și în rate. Bine, unii dintre ei cumpără telefoane scumpe în rate din cauza faptului că sunt fuduli dar nu despre asta este vorba aici, ci despre faptul că oamenii ce-mi comentează mie articolele. Sunt oameni care chiar știu ce vorbesc, am întâlnit chiar și oameni orbi ce nu consideră dizabilitatea un motiv suficient pentru a sta departe de lumea Android.

Românii devorează Androidul pentru că le place tehnologia, le place ideea de personalizare, le plac aplicațiile șmechere capabile să îi țină ocupați o zi întreagă sau peste o zi. Ar mai fi un motiv pentru care românii devorează și iubesc Androidul: nu își permit iOS.  Telefoanele de la Apple sunt foarte scumpe dar nu neapărat mai performante față de cele cu Android. Sunt doar mai stabile.

Leave a Reply