VITEZA UCIDE

Românii sunt catastrofe pe șosele, mai ales dacă au baftă și pun mâna pe o mașină ceva mai puternică. Și de multe ori forțează aiurea, parcă intră dracii în ei și vor să-și schimbe soarta. Se spune că îți este scris momentul în care mori atunci când te naști dar există și cazuri, multe cazuri, în care unii se duc de printre noi mult mai devreme, forțând foarte mult nota. Zilele trecute am auzit despre un accident de circulație al unei cunoștințe, accident în urma căruia omul a decedat.

Se spune că despre morți trebuie să zicem numai de bine, însă în acest caz nu prea ai cum. Eu îl știam pe om de mult timp și făcea toate nebuniile cu mașina, inclusiv se urca beat la volan. De când îl știu eu, am zis că omul nu o să sfârșească prea bine și uite că s-a întâmplat.

Asta înseamnă să forțezi la infinit un eveniment tare neplăcut, fără ca nimeni din jurul tău să te poată face să renunți la teribilism. E destul de tragic, e de neînțeles de ce unii oameni nu-și dau seama de limitele lor, de ce continuă să forțeze un condus dincolo de orice limită legală atât timp cât la orice pas se poate întâmpla o nenorocire. E important să prețuim viața la adevărata ei valoare, să ne dăm seama că unele greșeli ne pot trimite departe, într-o altă lume din care din păcate, nu s-a mai întors nimeni niciodată. E important să ne cunoaștem limitele și oricât de mari șoferi ne-am crede, să lăsăm întotdeauna o marjă de siguranță, să nu forțăm mai mult decât este necesar.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *