Strada păcănelelor

În orașele mici de provincie, sărace, păcănelele sunt la fiecare colț important de stradă. O să le vezi pe la majoritatea intersecțiilor de renume, chiar și câte două, trei incinte una lângă alta. De ce? Pentru că orașele sărace sunt sărace din pricina  oamenilor leneși. Dacă oamenilor nu le place munca, atunci clar va fi sărăcie în jurul lor. Și colac peste pupăză, oamenilor leneși le place banul. Să fie mult și nemuncit.

Așa că se duc mereu la păcănele sau pe la agențiile de pariuri sportive pentru a-și încerca norocul. Evident, oamenii sunt suficient de înapoiați încât să nu priceapă faptul că păcănelele au fost special create pentru a umple de bani patronii, nu pentru a umple de bani pe cei care joacă.

Păcănelele nu sunt casă de binefacere. Ele dau 1% din cât înmagazinează probabil. Uneori poate nici atât dacă patronii sunt niște zgârie-brânză autentici. Mă uitam în oraș la mine, pe la toate intersecțiile importante e plin de păcănele. Agențiile de pariuri sportive au și ele păcănele.

Dacă ar fi după mine, cred că aș interzice aceste aparate. Să le aibă doar cazinourile serioase, nu așa, orice Pulică Frânaru care a fost la furat pe-afară ori și-a scos nevasta la produs prin Germania iar acum încheindu-și socotelile cu străinătatea, a decis să nenorocească lume cu aceste aparate.

Cumpără de obicei o locație în zonă foarte bună și aparate, ori închiriază aparatele că e plin olx-ul de asemenea anunțuri de închiriere și se pun pe treabă. E drept, nimeni nu te bagă cu forța înăuntru, dar nici un business prea nobil nu mi se pare. Chiar deloc.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *