Teapa de soferi… Scoala, pardon!

Despre scolile de soferi am mai discutat insa la noi se intampla atat de multe lucruri incat despre orice subiect poti scrie un roman de voie, fara sa repeti o fraza macar. Recent, nepoata unui prieten a inceput sa faca ore de conducere cu un instructor particular alipit unei scoli de soferi din Severin. Eu am crescut intr-o scoala de soferi si practic stiu exact ce urma sa se intample. Instructorii particulari intotdeauna iti cer o suma de bani iar la final e cu totul alta. Exact ca meseriasul particular roman care iti spune ca lucrarea te va costa 500 de lei dar in realitate te ajunge dublu. Si iti zice 500 ca sa iti ia ochii, sa te agate sa faci lucrarea cu el. Acelasi principiu si cu instructorii particulari. Tipul i-a zis fetei ca o sa faca 30 de ore de conducere si ca 900 de lei costa toata scoala. Dupa 10 ore ii cere 1000 de lei si ii spune ca o baga in examen.

Bineinteles ca stiam ca asa se va intampla. Daca e sa o luam pe firul logic intr-o ora de conducere se consuma cam 5 litri de carburant. 30 de ore x 5 litri = 150 de litri de carburant. 150 de litri de benzina/motorina sunt undeva la 900-950 de lei… asta numai orele… normal ca cine nu stie isi ia teapa crezand ca de 900 de lei chiar va face aceste ore. Cea mai buna solutie este sa mergi la o scoala de soferi unde primesti o chitanta, iar in caz de probleme exista OPC la care sa apelezi.

Increderea si corectitudinea nu mai exista nicaieri. De-asta toti ne pacalim atunci cand incercam sa obtinem ceva, pentru ca toti cei cu care avem de-aface incearca sa ne faca cu ceva. Din pacate e soarta pe care o meritam dupa 25 de ani de stat cu mainile in san si dupa 25 de ani in care o data la 4 ani ne-am vandut voturile pe o galeata de plastic, un pix ori o sticla de ulei.

2 Comments

  1. Alin June 18, 2014
    • Alecu June 18, 2014

Leave a Reply