Telefoanele Dual Sim

Toate telefoanele, toate dispozitivele Android pe care le-am avut până acum au fost Dual Sim. Așa s-a nimerit pur și simplu uneori, alteori a fost o dorință expresă de-a mea pentru că aveam nevoie de mai mult de o cartelă. Telefoanele Dual Sim sunt de două feluri de fapt, avem telefoane full Dual Sim care suportă două cartele de telefon diferite și avem telefoanele Dual Sim de compromis, în care cea de-a doua cartelă SIM se montează în locașul cardului de memorie.

Ei bine, indiferent despre care dintre cele două variante discutăm, veți observa cu timpul că în funcție de cartelele folosite, aceste dispozitive sunt destul de ineficiente. Telefoanele Dual Sim reprezintă din punctul meu de vedere o struțo-cămilă incompletă pentru că de exemplu, există situații în care orice-ai face, nu vei putea să folosești cea de-a doua cartelă la capacitate maximă și am să vă dau tun exemplu destul de simplu de înțeles și de răspândit.

În România, există rețelele de telefonie mobilă Orange, Telecom (fostul Cosmote), Vodafone și Digi Mobil (aparține de RCS-RDS)… Ei bine, ultima companie are foarte mulți clienți și pe măsură ce trece timpul, reușește să își mărească portofoliul. Problema este că ale lor cartele merg doar pe 3G sau 4G iar 99% dintre telefoanele existente pe piață vor avea un slot 3G/4G și unul 2G. Automat, orice ați face, nu veți putea avea internet decent în momentul în care folosiți o cartelă Digi Mobil și o altă cartelă de la un alt operator. Slotul 3G/4G va fi obligatoriu alocat cartelei Digi iar cel 2G va rămâne pentru Orange sau Vodafone. Întrebarea mea este ce internet veți avea pe telefon 2G în momentul în care sunteți într-o convorbire pe Digi Mobil? Una jalnică bineînțeles…

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *