Unde mergi cand ai nevoie de o proteza dentara?

Sanatatea in Romania nu a fost tratata niciodata asa cum ar trebui, mereu a fost pusa pe planul secund si nu este un lucru tocmai inteligent. E lesne de inteles ca nivelul de trai ne obliga sa traim cu boala in loc sa o vindecam. E vorba aici doar de mentalitate si din fericire asta se poate schimba in timp. E nevoie de timp totusi si de influenta exterioara. Ne-ar prinde bine o gandire de neamt atunci cand vine vorba de sanatate si de lucrul bine facut. Ne-am obisnuit sa functionam ca un “las-o ca merge si asa”, sau un “treaca-mearga”.

Medicina dentara la noi in tara este un capitol care ar trebui revizuit si trimis catre republicare… Nu suntem in stare sa intelegem faptul ca pot sa apara complicatii serioase din cauza problemelor dentare ne tratate la timp. Inconstienta, nepasarea si banii pot fi factorii ce pot facilita aparitia unei proteze dentare la cei care nu au grija de sanatatea lor pe termen mediu si lung. Desigur, in ziua de azi exista si posibilitatea de implanturi, o coroana dentara se recomanda tuturor celor care doresc o lucrare de calitate si durabila.

Eu unul, am un medic in Severin destul de priceput, insa pentru cei care locuiesc in capitala, exista un cabinet stomatologic in Bucuresti unde toate problemele lor vor gasi solutionare. Trebuie doar sa existe luciditate si constiinta din partea celor care au nevoie de ajutor. Dupa cum spuneam si mai sus, romanii se duc la medicul stomatolog doar in cazul in care se tavalesc pe jos de durere, niciodata preventiv sau la controale periodice. Prea putini sunt cei care doresc sa fie cu sanatatea la zi si e pacat. Atata timp cat esti sanatos, cu alti ochi vezi viata.

Leave a Reply