Viitorul luminos

In urma cu 3 saptamani, am observat pentru prima data diferenta de calitate intre un bec normal si un led. Tehnologia led este relativ noua si chiar a fost premiata cu Nobel anul acesta. Tehnologia LED inseamna in primul rand durata de functionare covarsitor mai mare fata de un bec cu filament, inseamna economie de energie electrica destul de mare, inseamna anduranta si putere. (Dupa ce primaria a schimbat lampile de iluminat stradal vechi de 20 de ani cu unele cu leduri, am inceput sa vedem si noi pe unde mergem noaptea cu masinile.)

Dupa cum spunea, in urma cu 3 saptamani am terminat de renovat ultima parte din apartament, holul. A ramas in paragina de vreo 2 ani asa ca am zis ca e vremea sa il transformam. Am terminat lucrarile la fix, chiar la inceput de iarna. Practic, am pus niste gresie pe jos, iar peretii i-am dat cu lavabila. Nu mare scofala, insa surpriza a venit atunci cand am reusit sa montez un sistem de iluminat cu leduri in arcada. S-a schimbat tot aspectul si cred ca este pentru prima data cand am impresia ca am lumina in hol. Vechiul bec desi avea 100w nu reusa sa acopere toate unghiurile. Astfel, am montat cate un spot cu led pentru interior din 15 in 15 centimeri, pe toata suprafata arcadei ce da spre sufragerie.

Dupa aceasta lucrare, tata a spus ca vrea sa duca si la tara cateva corpuri de iluminat exterior sa le monteze prin curtea casei. E destul de ciudat sa vezi cum se schimba oamenii dupa ce isi dau seama ca ar fi putut de mult sa ia niste decizii importante. Poate ca nu toti catalogheaza o lumina drept ceva important, insa morala povestirii este aceeasi indiferent de situatie.

Leave a Reply