Magazinele de cartier se confruntă cu cea mai dificilă perioadă din existența lor și chiar dacă în Pandemie am avut impresia că acest tip de business o să reziste, astăzi spre exemplu când am fost în oraș am observat încă un magazin de cartier închis așa, peste noapte, de la o zi la alta, fără ca nimic să-i anunțe dispariția din comerț.

Cauzele pentru acest fenomen trist sunt multiple, începând cu depopularea masivă a orașelor de provincie și terminând cu invazia supermarketurilor și hipermarketurilor străine. S-a umplut România de Penny, Lidl, Carrefour, Profi și multe alte entități comerciale de mici dimensiuni care efectiv fură toți clienții magazinelor de cartier.

Există însă și o portiță, nu neapărat o salvare de la un viitor incert, ci o soluție prin care magazinele de cartier pot să își crească vânzările și pot aduce mult mai mulți clienți în incintă. Acea soluție se numește Casier Total, o aplicație gratuită oferită micilor comercianți prin care se pot oferi servicii foarte utile pentru comunitate.

Ce fel de servicii oferă aplicația Casier Total

Încasare facturi utilități – Deși în 2023 avem posibilitatea de a ne achita facturile online, nu toți suntem adepții acestui concept, ori nu toți avem bani în cont atunci când trebuie să achităm utilitățile. Mai există de multe ori și situația în care unele facturi nu se pot achita online din diverse motive: site-uri nefuncționale, furnizorul nu are opțiunea pentru clienți de a plăti online, etc.

Nu mai zic de situația în care oamenii efectiv doresc chitanță fizică pentru achitarea facturilor la utilități din pricina faptului că în trecut au avut probleme cu furnizorii și ar fi fost puși să plătească de două ori aceeași factură. Chitanța fizică a fost cea care i-a salvat efectiv din această situație care din păcate prea des se întâmplă în România.

Aplicația Casier Total oferă acest serviciu de încasare facturi utilități magazinelor de cartier, serviciu prin intermediul căruia comercianții reușesc să-și crească numărul de clienți. Este evident faptul că odată intrați în magazin pentru a achita o factură, clienții vor cumpăra și alte lucruri trebuincioase pentru acasă. Este un serviciu util pentru toată lumea: magazinul primește comision la fiecare factură încasată și reușește să-și crească numărul de clienți, în timp ce comunitatea locală se bucură de un loc în care oamenii își pot rezolva niște probleme fără să se mai deplaseze la sedii de bănci, ori instituții publice aflate mult mai departe.

Încărcare electronică – un alt serviciu foarte util livrat prin intermediul aplicației Casier Total. În ultimii ani foarte mulți posesori de abonamente au migrat în zona de PrePay, concept care se bazează pe ideea de încărcare electronică cu credit sau minute. Este foarte important ca magazinul din colul blocului să dispună de un aparat capabil să emită încărcări electronice pentru că nu toată lumea se descurcă să-și încarce cartela online prin intermediul portalurilor de genul incarca.ro sau re-incarcare.ro.

Seniorii mai ales sunt cei care au nevoie de metoda clasică pentru a-și încărca cartelele PrePay iar faptul că nu mai sunt nevoiți să se ducă departe la punctele de lucru ale Orange, Vodafone sau Telekom, ajută foarte mult. Mulți dintre aceștia au obiceiul după ce-și ridică pensia de la cel mai apropiat bancomat, să meargă la cumpărături iar prin intermediul Casier Total pot acum achiziționa o reîncărcare electronică de la magazinul de cartier cel mai apropiat.

Cât costă aplicația Casier Total?

Aplicația Casier Total nu costă absolut nimic. Ea este disponibilă GRATUIT magazinelor de cartier, supermarketurilor și benzinăriilor care doresc să-și extindă portofoliul de servicii oferite clienților dar în același timp să-și mărească numărul de clienți. În plus, pentru fiecare factură încasată, pentru fiecare încărcare electronică vândută, magazinul primește un comision care la final de lună aduce profit magazinului. Cu alte cuvinte, nu există niciun inconvenient pentru un magazin de cartier să nu folosească aplicația Casier Total.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *