Țigara electronică – țeapă sau utilitate?

Țigara electronică Eu acum nu vorbesc din postura unui fumător înrăit, așa că mereu mi-am pus întrebarea dacă minunea asta numită țigară electronică este chiar utilă. Funcționează? Dacă funcționează, de ce funcționează? Care sunt principiile care stau în spatele acestui concept și de ce nu s-a gândit nimeni până acum la chestia asta pentru că tehnologia e printre noi de zeci de ani, însă doar în ultimii 5-6 ani țigara electronică a început să fie un pic mai mult băgată în seamă. Și este oare sănătos acest dispozitiv? Ce sunt acele fiole pe care le băgăm în aparate și care ulterior ne dau senzația că am fumat?

Din punctul meu de vedere, țigara electronică nu este altceva decât o modalitate de a păcăli creierul și de a-i furniza altceva în loc de veșnica nicotină sau veșnicele chimicale cu care era obișnuit până nu demult. E ok, dar oare este o alternativă sănătoasă? Pentru că de cele mai multe ori nu poți să scapi de un anumit drog decât dacă-l înlocuiești cu altul, pe sistemul pur românesc „cui pe cui se scoate”…

Și aceste întrebări apar pentru că nu există nici foarte multă transparență din partea celor care vând asemenea dispozitive. Dacă dispozitivul în sine nu mi se pare atât de interesant, eu aș vrea să văd ce anume conțin acele fiole pe care le punem în țigara electronică.

Așadar, fumează vreunul dintre voi așa ceva? Dacă da, aștept cu nerăbdare să-mi lăsați un comentariu la acest articol prin care să mă lămuriți și pe mine pe lângă arome, ce chimicale conțin acele fiole care se pun în țigara electronică.

Leave a Reply